Wat is een spanplafond ?

Een spanplafond is een verlaagd plafond systeem dat sneller geplaatst kan worden dan je conventionele plafondsystemen. Het bestaat uit 2 delen:

Deel 1: is een strak gespannen pvc of textiel doek die ervoor zorgt dat het plafond er mooi egaal uitziet en dit zonder enige oneffenheden. 
Deel 2: Dit is het opspan-profiel, deze word langs de omtrek van het plafond gemonteerden word dan het spanplafond in opgespannen. 

 

Waarom word er gekozen voor een spanplafond ? 

Een spanplafond bied voor de eindklant het voordeel dat het snel geplaatst kan worden ( meestal binnen 1 dag ) en dat het onderhoudsvrij is. Naast dit is het ook zo dat een spanplafond het voordeel heeft dat het meeleeft met het gebouw en dus geen scheurvorming zal vertonen na een aantal jaar. Meestal bieden fabrikanten ook 10 jaar garantie op hun spanplafonds. 

 

Maar ook voor het installatiebedrijf bieden spanplafonds vele voordelen. De bestaande interieurbouw en plafonneer bedrijven werken vandaag de dag voor 95% met gipskarton plafondsystemen wanneer het gaat over de plaatsing van naadloze verlaagde plafonds, het nadeel van gipskarton is naast de ecologische impact ook de verwerking ervan op de werf veel arbeidsuren nodig heeft. Een gipskarton plafond dat geheel word afgewerkt inclusief verver vergt 3x zoveel werkuren als het installeren en afwerken van een spanplafond. 

Dit zorgt ervoor dat installatiebedrijven die spanplafonds installeren vele malen efficiënter kunnen werken en hierdoor ook heel wat winstgevender zijn. 

Waarom is het dan zo dat naast dat het mooier is, sneller geplaatst kan worden en ook heel wat winstgevender is voor de installateur, dat er maar een beperkt aantal installatie bedrijven zijn die spanplafonds installeren ? 

 

Eerst en vooral vinden bedrijven spanplafonds ietwat “exotischer” het vergt een opleiding, en we hebben ook te doen met heel wat vooroordelen. Het is zo dat eer we als mens openstaan voor iets nieuw er toch heel wat jaar voorbij zal gaan voor we ons over onze vooroordelen kunnen zetten. 

Maar er is licht op het eind van de tunnel, we merken dat na het plaatsen van het eerste spanplafond meestal is dat dan een badkamer plafond of een plafond in je leefruimte en keuken, de eindklant overtuigd word van spanplafonds. Het systeem zorgt voor de eindklant voor een groot gemak, dit omdat indien het plafond vuil is het afgewassen kan worden en bij installatie merk je zo goed als niet dat er werken in je woning worden uitgevoerd. 

STRETCH spanplafond verkooppunt Steylaert badkamers

Voordelen van een spanplafond

  1. Goedkoper of vergelijkbaar geprijsd als een standaard verlaagd plafond dat is afgewerkt ( dus geplaatst en geschilderd )
  2. Snel geplaatst
  3. Onderhoudsvrij
  4. mooi egaal plafond zonder oneffenheden
  5. Kan als vals plafond gebruikt worden. Bij renovatie hoeft het oude plafond niet afgebroken te worden en hoeven meubels niet verplaatst te worden.
  6. Verlichting kan geplaatst worden op de gewenste posities
  7. Bekabeling en ventilatie makkelijk weggewerkt
  8. Demonteerbaar zonder schade door professionals

Wat zijn de nadelen van spanplafond ?

  1. Bij het plaatsen van een spanplafonds is het wel aangeraden het lichtplan op voorhand te bepalen
  2. Enkel te monteren door een professional of een ervaren doe-het-zelver
geïnstaleerd spanplafond steylaerts badkamer
Winkelwagen

Vraag Je Gratis Offerte Aan

Onze STRETCH dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Naam
Adres
Gratis Spanplafond E-Book

Lees ons E-book

Word geïnspireerd door onze oplossingen en projecten
Bereken Zelf De Prijs Van Je Geïnstalleerd Spanplafond
polyester spanplafond systeem
Mis onze nieuwtjes niet!
Ontvang alle nieuwigheden

Abonneer op onze nieuwsbrief en wees up to date

– Interieur trends
– Acties 
– Oplossingen
– Nieuwigheden

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam