Klimaat plafond

Het STRETCH CLIM plafond zorgt voor een stille, onzichtbaren en homogene klimatisatie binnen je interieur. Ook is de luchtstroom bijna niet voelbaar. 

Key features van onze klimaat plafonds

Estetisch

Geen zichtbare technische elementen

Energie besparend

5 tot 10% minder energieverbruik

Stil en Uniform

Bijna niet hoorbaar en uniforme temperatuur

Toepassingen

Kantoren / Showrooms

Akoestisch spanplafond kantoor

Zorgsector

Hospitality

STRETCH CLIM IN CIJFERS

Lager verbruik
1 %
Recyclable
1 %
Design
1 %

Creëer een aangenaam klimaat in je woning of werkplek

Klimaat plafond

Waarom kiezen voor een klimaatplafond

klimaatplafond STRETCH Clim

De eisen die we stellen wat betreft het binnenklimaat en ons lichamelijk welzijn komen steeds hoger te liggen. Door de extreem warme zomers is het oververhiiten van ruimtes echter zeer groot geworden.

Om onze ruimte ongeacht de temperatuur en of de periode van het jaar, aangenaam te koelen en te verwarmen, zijn de STRETCHclim  klimaatplafonds de oplossing

Akoestisch spanplafond kantoor

HOE WERKT EEN KLIMAATPLAFOND ?​

Een prettig en gezond binnenklimaat creëren hangt af van verschillende factoren

Daarbij is het ook zo dat de temperatuur van de omliggende wanden en meubels een gelijkwaardig effect hebben. Door verwarm en koelsystemen te verwerken in je plafonds en/of wanden word de ruimte gelijkmatig gekoeld of verwarmd

Hoe werkt een koelplafond

Met het STRETCH Clim systeem werken we met een koelsysteem dat gebruik maakt van in de basis een convectie systeem, door op deze wijze het plafond en d de wanden te koelen zorgen we ervoor dat de wanden en de plafonds een conductieve koeling creëren.  

De stijgende warmte zal worden opgenomen in het spanplafond en zorgt zo voor een koeling, ook zorgt de geruisloze luchtverplaatig achter het spanplafond via de wanden voor een muisstille aangename koele luchtverplaatsing. 

We bieden op deze manier een grote meerwaarde tegenovern conventionele koelsystemen, met ons klimaat plafond besparen we heel wat energieverbruik en ook zorgt on klimaatplafond systeem dat we dmv het plaatsen van een spanplafond onder de technieken alle techniek mooi onzichtbaar verborgen zittten achter het spanplafond maar nog steeds bereikbaar blijft. 

FAQ

Meest gestelde vragen over klimaatplafonds

Een Klimaatplafond van STRETCH is een dubbel gemonteerd spanplafond waarbij via het plenum een luchtverplaatsing gebeurd. Deze verwarmd of koelt het spanplafond en zo ontstaat er een convectie koelen/verwarming, langs de omtrek van het plafond komt er gekoelde of verwarmde lucht uit het plafond. Deze zorgt dan voor een inductieve koeling/verwarming. 

De kostprijs van een klimaatplafond varieert sterk tussen een enkele kleine ruimte of een enkele grote ruimte. Doorgaans kost het spanplafond voor een klimaatplafond installatie tussen de 115€ en 145€/m2. Het airco gedeelte moet je er dan nog appart bijtellen, hier heeft de keuze van het merk en de oppervlakte zeer veel invloed op de kostprijs.

Kiezen voor plafondverwarming geeft alleen maar voordelen, eerst en vooral zorgt het voor een gelijkmatige opwarming van je ruimte en daarnaast is plafondverwarming steeds electrisch en niet op gas of stookolie. Hierdoor draag je door het verwarmen via het plafond bij aan het inkrimpen van je ecologische voedafdruk.

Met een STRETCH Clim klimaatplafond koelen we via inductie, dit betekend dat we een koele geruisloze luchtverplaatsing creëren achter het spanplafond om zo het plafond en de ruimte te laten afkoelen. 

Opbouw klimaat spanplafond

opbouw klimaatplafond

Dankzij het randprofiel dat is voorzien van openingen laat het klimaatsysteem lucht door A of door het aanzuig gedeelte B tussen het plenum en dat van de kamer stromen.

Wanneer het profiel wordt gebruikt voor afzuiging, wordt een scheidingswand d aangebracht waar de afgevoerde lucht wordt geleid door de luchtinlaat, die wordt ondersteund door het profiel.

Verwarmen, koelen en ventileren met je plafond

Met het STRETCH Clim plafondsysteem werken we met een air conditioning systeem die verse warme of koude lucht achter het plenum van het spanplafond blaast en zo dmv luchtverplaatsing en convectie die ruimte verwarmt of koelt. Ook is het mogelijk dat de ventilatie via dit plenum kan voorzien worden.  

STRETCH Air profile
Winkelwagen

Vraag Je Gratis Offerte Aan

Onze STRETCH dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Naam
Adres
Gratis Spanplafond E-Book

Lees ons E-book

Word geïnspireerd door onze oplossingen en projecten
Bereken Zelf De Prijs Van Je Geïnstalleerd Spanplafond
polyester spanplafond systeem
Mis onze nieuwtjes niet!
Ontvang alle nieuwigheden

Abonneer op onze nieuwsbrief en wees up to date

– Interieur trends
– Acties 
– Oplossingen
– Nieuwigheden

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam