Contact geluiden

Je zal het maar hebben: je woont in de ideale buurt. Dicht bij je werk, school en sportclub en je kan gemakkelijk alle windstreken uitrijden. Er is maar één minpuntje dat je telkens weer uit je zenmomentje haalt. Je bovenburen verstoren de stilte in je huis. Hoe los je dit onzichtbaar probleem op

Geluidsoverlast van bovenburen bestaat voor het grootste gedeelte uit contactgeluid, zoals loopgeluiden, en in iets mindere mate uit luchtgeluid, zoals spraak of muziek. Het isoleren van geluidsoverlast van bovenburen kan een uitdaging zijn. Op deze pagina beschrijven wij de beste methode om zoveel mogelijk geluid van de bovenburen te verminderen en met welke producten u dit het best aanpakt. Belangrijk om te weten: contactgeluid wordt het meest efficiënt aangepakt bij de bron, woont u in een flatgebouw bedenkt u dan goed dat contactgeluid via meerdere wanden, vloeren en plafonds kunnen worden verspreid om dat alle woningen verbinding met elkaar maken.

Contactgeluid van de bovenburen isoleren

Contactgeluid van bovenburen worden doorgaans via het plafond doorgegeven.

In woningen met lichte binnenwanden of houten verdiepingsvloeren zal de energie van contactgeluid ook worden afgestraald vanaf de wanden in uw woning. Vooral in wat oudere woningen zal het plafond en één of meerdere binnenwanden moeten worden geïsoleerd.

Begin met het isoleren van het plafond, dit is het grootste afstralingsvlak van (contact)geluid. Met ons S-A-PT-40 systeem bieden we een zeer performant geluidsisolerend systeem die voor een massa-veer-massa effect zorgt. Hiermee isoleren en vangen we de geluiden en trillingen van het plafond op. Dmv het gebruik van dit geluidsisoleren plafond systeem kunnen we met een opbouw van 5cm een reductie van 55dB realiseren. Indien een hoger dB gehalte gewenst is is dit mogelijk indien we kiezen voor een dikker/zwaarder pakket. 

Winkelwagen

Vraag Je Gratis Offerte Aan

Onze STRETCH dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
Hoe omschrijven we jouw het best ?

Vraag Je Gratis Offerte Aan

Onze STRETCH dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Naam
Adres
Gratis Spanplafond E-Book

Lees ons E-book

Word geïnspireerd door onze oplossingen en projecten
Bereken Zelf De Prijs Van Je Geïnstalleerd Spanplafond
polyester spanplafond systeem
Mis onze nieuwtjes niet!
Ontvang alle nieuwigheden

Abonneer op onze nieuwsbrief en wees up to date

– Interieur trends
– Acties 
– Oplossingen
– Nieuwigheden

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam